Romatizmal hastalıkların tedavisini geciktirmek ömrü kısaltıyor
Tıp uzmanları, halk arasında eklem romatizması ya da iltihaplanması olarak bilinen, birçok alt tipi bulunan artrit hastalığının, erken tedavi edilmediğinde iç organları etkileyerek yaşam kalitesini düşürdüğü, ömrü kısalttığı uyarısında bulundu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, "12 Ekim Dünya Artrit Günü" dolayısıyla erken tanının önemine dikkati çekmek için bilgilendirme standı kuruldu. Standa gelenlerin eklemlerinde iltihap olup olmadığına ultrason cihazıyla bakan görevliler, bu kişileri bilgilendirdi.
BUÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Pehlivan, Dünya Sağlık Örgütünce 1996'dan bu yana, kas iskelet sistemi hastalıkları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 12 Ekim'in özel bir gün olarak belirlendiğini söyledi.
Kurulan stantla şikayetleri olanların romatoloji uzmanlarına başvurması ve erken tanı konulması konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Pehlivan, "Bazen kan tahlillerinde çıkmayabiliyor. Burada ultrasonla erken dönemde eklemlerdeki iltihap tespit edilebiliyor. Şikayetleri olan bir hastada tahliller normal bile olsa, erken tedavi için erken tanı yöntemleri kullanılarak tedavi şansı yakalanabiliyor" dedi.
Benzer Haberler
Medikal Direktör Engin Alten: Dental turizmde çıtayı İstanbul belirliyor
Antibiyotik direncine bağlı ölümlerin oranı 2050'ye kadar yüzde 70 artabilir
Türkiye'de ortalama yaşam süresi 77,3 yıl oldu
Okullarda hijyen alarmı!
Flavonoid bakımından zengin gıdaların demans riskini azaltabileceği belirtildi
Türk araştırma görevlisinin ABD'de katıldığı çalışma, ilaç sektörüne katkı sağlayacak
Kayseri'de bağımlıların tedavisi için hayırseverlerin katkısıyla merkez kuruluyor
Almanya'da Alzheimer'dan ölenlerin sayısı 20 yılda yaklaşık iki katına çıktı