Hava kirliliği ve küresel ısınma göz için tehdit
Dünya genelinde 2.2 milyar insan görme bozukluğu yaşıyor. Hava kirliliğinin göz kuruluğu, alerjik konjonktivit ve gözde irritasyona yol açtığını kaydeden Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Başak Bostancı, "Ozon tabakasının incelmesi ve güneşin daha zararlı hale gelen ışınları da göz sağlığını tehdit ediyor. Bu yüzden dışarıdayken güneş gözlüğü kullanılmalı" dedi

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünya genelinde en az 2.2 milyar insan görme bozukluğu yaşıyor. Bu vakaların en az yarısı, yani yaklaşık 1 milyarı, aslında önlenebilir veya tedavi edilebilir hastalıklardan kaynaklanıyor.
Dünya Görme Günü kapsamında Habertürk'e konuşan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Başak Bostancı, "Örneğin, miyopi, hipermetropi, astigmatizma gibi kırma kusurları, katarakt ve bazı göz enfeksiyonlarına bağlı görme kayıpları erken teşhis ve tedaviyle önlenebilmektedir. Glokom ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi hastalıklar ise tespit edildiklerinde ilerlemenin yavaşlatılması veya durdurulmasıyla kontrol altına alınabilir. Burada önemli olan, düzenli göz muayeneleriyle bu bozuklukların saptanmasıdır. Sağlık gözlerden başlar, bu sebeple onları ihmal etmemek gerekir" dedi.
Benzer Haberler
Medikal Direktör Engin Alten: Dental turizmde çıtayı İstanbul belirliyor
Antibiyotik direncine bağlı ölümlerin oranı 2050'ye kadar yüzde 70 artabilir
Türkiye'de ortalama yaşam süresi 77,3 yıl oldu
Okullarda hijyen alarmı!
Flavonoid bakımından zengin gıdaların demans riskini azaltabileceği belirtildi
Türk araştırma görevlisinin ABD'de katıldığı çalışma, ilaç sektörüne katkı sağlayacak
Kayseri'de bağımlıların tedavisi için hayırseverlerin katkısıyla merkez kuruluyor
Almanya'da Alzheimer'dan ölenlerin sayısı 20 yılda yaklaşık iki katına çıktı